9-18 kg Isofixsiz Modeller

(Markaya göre alfabetik)


Besafe iZi Comfort X3:

Besafe markası 0-18 ve 9-18 olarak tek kabin kullanan bir marka. Isofixli yada çift yönlü kullanılan modeli arasında sadece alt kasa değişiyor. Baş koruması eylemsizliğe uyumlu, yani çocuğun kafasıyla beraber öne gitme hareketi mevcut. Bel ve sırt destekli olan ürün, komple darbe emici köpükle kaplı. Kemerlerin altta kalmaması için sağda ve solda magnet bölgeleri mevcut. Kılıfı çıkarması gayet basit. Sınıfın en çok yatan ve en yüksekte duran modeli.


Ancak, belirtmem gereken noktalar mevcut. X3'teki X=jenerasyon demek. Yani X3 = 3. Jenerasyon. X1 ile X3 farkı kafalık. X1 modelinde yastık şeklinde yumuşak bir kafalık bulunurken, X3 modeli geliştirilerek sert ve daha korunaklı bir kafa koruması haline getirilmiş. Fakat, X1 modelinin çeşitli testleri bulunurken, X3 ün herhangi bir testi bulunmuyor. Bunun nedenini Norveç'e kadar mail attım, adamlar gayet nazik bir şekilde TR dist. bilgi al dediler. TR dist. nden bir bilgi alamadım maalesef.
Fikrimce sebebi, Avrupa'da pek satılmıyor oluşu olabilir. Ama neden testi yok, net ve kesin bir bilgim yok maalesef.


Ürünün 2016 itibarı ile PSF'si 1200TL.


Britax-Römer King 2 :

Römer'in efsaneleşmiş kemer bağlantısı, kasa açılarak yapılır. Çok çok basit ve sağlamdır. Bel desteği bulunmuyor, kafa desteği gayet güzel. Kumaşlar son derece kolay çıkarılabiliyor. Everyday modeli hariç LS ve ATS modellerinde göğüs kafesi darbe emici padleri mevcut. Tamamı değil, belden yukarısı darbe emici köpük ile kaplı.
Adac testleri başarılı ve güvenli. 

2016 PSF'leri 749-849-899(Everyday-LS-ATS).


Maxi-Cosi Tobi :

Maxi Cosi'nin bence Cabriofix'ten sonraki en önemli amiral gemisi. En çok satan modeller arasında. Kullanım kolaylığı, bağlantısı, konforu gayet iyi. Benim sevmediğim, eski modellerinde pilot kemer sistemini tel ile yapmışlardı. Omzu zarar gören bebek müşterilerim oldu. Daha sonra teli kaldırıp kaucuğumsu bir madde ile gerçekleştirdiler bu sistemi ve tekrar teste girdi. Sonuç gerçekten çok güzel. Tmamaında darbe emici köpük yok, belden yukarısı ve kafa bölgesinde mevcut. Kumaşlar çıkıp yıkanabiliyor. Bel desteği yok, kafalık yeterli ve görme engeli yaratmıyor çocuğa. Yatış pozisyonu Besafe gibi, yüksek ve iyi açılı.

2016 PSF'si 1200TL.





Yorumlar

  1. Merhaba
    Tam da bu ara koltuk bakarken blogunuza rastlamak çok iyi oldu. Tavsiyelerinize uyarak bugün gittim ve bebeğimle koltuk baktım. Tobi ve king 2 bütçemiz uygun ancak tobi çok sert ve king 2 de yoktu. Britax da tobi gibi sert mi acaba? Bu arada bebek 6 aylık 7 kg bi kac sonra kullanacağız

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten çok faydalı bir blog olmuş diğer reklam amaçlı ürün tanıtan bloglardan fenalık gelmişti. Tam oto koltuğu ararken kafamdaki soruları netleştirdiniz teşekkürler😊

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar