Bebek ve Çocuk Oto Koltukarını Seçerken...

Merhabalar.

Bebek ve Çocuk Oto Güvenlik Koltukları, ilk yazımda belirttiğim gibi yaş ve ağırlık olarak sınıflandırılır. Bu sınıflar arasında bilmeniz gerekenleri ve önerilerimi dikkate alacağınızı umarak başlıyorum.

0-13 kg Ana kucakları :

Bu sınıfta bir çok ana kucağı seçeceğiniz bebek arabası ile set olarak karşınıza çıkacaktır. Yine markalar arasında seçim yaparken dikkat etmenizi tavsiye edip ürünlere geçiyorum.


Maxi Cosi


Hollanda menşeili markamızın 3 adet ana kucağı bulunmaktadır. Sınıfının en tanınanı ve en yaygın kullanılanı olmakla beraber güvenlik açısından da üst düzey ürünlerdir. Dünyada Maxi Cosi denince akla ilk ana kucakları gelmektedir.
Tıpkı bizim kağıt mendile Selpak, yüzey temizleyiciye Cif dememiz gibi.

Maxi Cosi Citi : Markanın en basit ana kucağı modelidir. Bel kısmından yukarısı darbe emici köpüklerle kaplı, bel ve boyun destekli, 3 nokta emniyet kemerli ürünümüz gayet sade ve hafiftir.













Maxi Cosi CabrioFix : Markanın orta sınıf ve en çok kullanılan modelidir. Yine aynı şekilde bel kısmından yukarısı darbe emici köpüklerle kaplıdır. Bel ve boyun desteği mevcuttur. Yine 3 nokta emniyet kemeri mevcut ürünümüzün Citi modelinden tek farkı dilerseniz CabrioFix modeline isofix bazası satın alıp kombin edebilir ve isofixli olarak kullanabilirsiniz. 








Maxi Cosi Pebble : Markanın en üst modelidir. Darbe emici köpük sistemi yine aynı belden yukarısı için mevcuttur. Bel desteği ve boyun desteğinin yanı sıra pilot kemer sistemi sayesinde, kemerin kilidini açtığınızda kemerler yukarıya doğru kalkar ve bebeğin altında kalmaz. CabrioFix modeline göre yaklaşık 600gr daha ağırdır. Ve CabrioFix modelinde olduğu gibi isofix bazası ile kombin edebilirsiniz.







Maxi Cosi Pebble Plus : Markanın en yeni modelidir. Darbe emici köpük sistemi yine aynı belden yukarısı için mevcuttur. Bel desteği ve boyun desteği geliştirilmiş olup, bebeğin tüm vücudunu sarmaktadır. Bununla beraber yine pilot kemer sistemi bulunmaktadır. Ağırlık olarak Pebble modeli ile aynı olup isofix bazasını yine bu modelde de kullanabilirsiniz.

















BeSafe


Norveç menşeili markamızın 2 adet anakucağı modeli bulunmaktadır. Sınıfının en güvenli ve en konforlusu olmakla beraber tek yatış pozisyonlu ana kucağı modeline sahiptir.



BeSafe izi Go : Markanın en çok tercih edilen modelidir. Tamamı darbe emici köpüklerle kaplı koltuğumuzun bel ve boyun desteği mevcuttur. 5 nokta emniyet kemeri kullanarak güvenliği maksimum tutan modelin her iki yanda bulunan bölgelere emniyet kemerleri mıknatıslar ile sabitlenerek bebeğin altında kalması engellenir. 







BeSafe izi Sleep : Markanın en üst sınıf ana kucağıdır. Farklı bir emniyet kemeri kitleme sistemi vardır. Isofix kadar sabitleme sağlar. Ürün alt resimde gördüğünüz gibi, bar kısmını arkaya geçirdiğinizde otomatik olarak yatış pozisyonu şekline geçerek bebeğin düz yatmasını sağlar. 5 nokta emniyet kemeri, bel ve boyun desteği mevcuttur. Yine tamamı darbe emici köpükle kaplı koltuğumuzun ağırlığı 5 kilo üzerinde olduğu için ekstra güvenlik isteyen ebeveynler tarafından tercih edilmektedir. Stokke ve Mima markalarına ana kucağını BeSafe üretir ve Stokke ile en çok satılan ana kucağı bu modeldir.

Her iki model için de isofix bazası bulunmaktadır.




Cybex



Eski Alman artık Çin* menşeili markamızın 3 adet ürünü bulunmaktadır.



Cybex Aton Q : Markanın en gelişmiş ürünüdür. 3 nokta emniyet kemerli, tamamı köpük kaplı koltuğumuzun bel ve boyun desteği mevcuttur. İsofix bazası alıp kombin yapılabilir.













Cybex Aton : Markanın orta sınıf ürünüdür. Ürün tamamen darbe emici köpük kaplıdır ve boyun desteği mevcuttur. Dilerseniz isofix bağlantısı ile kombin edebilirsiniz.














Cybex Aton Basic : Markanın en basit ana kucağı modelidir. Hafifliği, fiyatı ve kalitesi sebebiyle en çok tercih edilen modellerdendir. Tamamı darbe emici köpük kaplıdır. Bel desteği yoktur. Yalnızca boyun desteği bulunmaktadır. Aynı Maxi Cosi Citi modelinde olduğu gibi isofix opsiyonunuz yoktur.








Cybex Cloud Q : Markanın en son çıkan ürünüdür. 3 nokta emniyet kemerli, tamamı köpük kaplı koltuğumuzun bel ve boyun desteği mevcuttur. İsofix bazası alıp kombin yapılabilir. Ayrıca BeSafe iZi Sleep' te olduğu gibi yatış pozisyonuna sahip ana kucağımız, bu grubun en ağır ana kucağıdır.














Bu bahsettiğim 3 marka da bebek arabalarına aynı adaptörler ile takılabilir. Üçüde universal adaptör kullanır. Piyasadaki adı da Maxi Cosi adaptörü olarak geçer. Test videoları konu başlığı altında videolarını bulabilirsiniz.





* Aşağıda verdiğim linkte Çin'in en büyük bebek arabası üreticisi GoodBaby'nin 70.7 milyon Euro karşılığında Cybex markasını satın aldığını okuyabilirsiniz.

http://www.scmp.com/business/companies/article/1416107/stroller-maker-goodbaby-buys-cybex

Yorumlar

  1. Aydınlatıcı bilgiler, güzel hizmet, teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. İş ve okul yoğunluğu sebebiyle eksik kaldı blog ancak en kısa zamanda güncellenecek.

      Sil
  2. devam etseymişsiniz keşke. çok faydalı olabilirdi

    YanıtlaSil
  3. Helal olsun gercekten büyük hayır işliyorsunuz:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar