Bebek ve Çocuk Oto Koltukları

Merhabalar.

Bebek ve çocuk oto koltukları ülkemizde lüks olarak görülen ve hak ettiği önemi göremeyen ürün grubumuzdur. Bebek ve çocuk oto koltukları, şayet otomobiliniz var ise, çocuğunuzun bez, takviye mama, su vb ihtiyaçları kadar hayati önem arz etmektedir.

Ülkemizde 2007 yılında yürürlüğe konulan ancak halen daha çok fazla üzerine düşülmeyen 'Güvenlik Oto Koltukları Yasası' gereği, çocuğunuz doğumdan yaklaşık 12 yaşına kadar güvenlik oto koltuğunda seyahat etmek zorundadır. Yasanın ön gördüğü üst sınır; otomobil emniyet kemerinin, vücudumuz ile yaptığı açıya bağlı olarak 135 cm boy uzunluğudur. 135 cm boy uzunluğuna sahip çocuklarımız, otomobillerimizde herhangi bir güvenlik koltuğu olmaksızın araç emniyet kemeriyle gayet rahat ve güvenli bir şekilde seyahat edebilirler.

Güvenlik oto koltukları, yaş aralıklarına göre kg sınıflandırılması yapılarak üretilmektedir. Piyasada 0-13 kg, 0-18 kg, 9-18 kg, 9-25 kg, 9-36 kg, 15-36 kg ve 22-36 kg aralıklarında güvenlik oto koltukları bulunmaktadır. Bu sınıflandırmanın bu kadar çeşitlilik göstermesinin amacı, ebeveynin ihtiyaçlarını tüm farklı yollardan karşılamaktır.

Bu sınıflandırmaları açıklayacak olursak;


  • 0-13 kg ------- Ana kucakları,

 


  • 0-18 kg ------- Doğumdan 4 yaşa kadar oto koltukları,

 















  • 9-18 kg ------- 6 aydan 4 yaşa kadar oto koltukları,

 














  • 9-25 kg ------- 6 aydan 7 yaşa kadar oto koltukları,

 


  • 9-36 kg ------- 6 aydan 12 yaşa kadar oto koltukları,



  • 15-36 kg ------ 4 yaştan 12 yaşa kadar oto koltukları,

 













  • 22-36 kg ------ 7 yaştan 12 yaşa kadar alt yükselticiler,

 




Koltuk gruplarımızı öğrendiğimize göre, bir sonraki aşama olan koltuk seçimlerinde dikkat edilmesi gereken konulara bir göz atalım.

Bir sonraki konu başlığımıza geçelim...

Yorumlar

Popüler Yayınlar