Bebek ve Çocuk Oto Koltuğu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler...

Merhabalar.

Bu yazımda size bebek ve çocuk oto güvenlik koltuğu markası seçiminde dikkat etmeniz gereken hususları dile getirmeye çalışacağım. 

Öncelikle belirtmeliyim ki;
  • 'Bebek ve Çocuk Oto Güvenlik Koltukları', siz ebeveynleri trafik cezası yemekten kurtarmak için üretilmemektedir!
  • Herhangi bir güvenlik koltuğu markasının, hiç bir ürünü pahalı değildir!
  • Bu ürünler, sizin evlatlarınızı herhangi bir ani fren, önden çarpışma, arkadan çarpışma, yandan çarpışma ve otomobilin takla atmasına karşı korumak için üretilmiş ve piyasaya sürülmüştür.
  • Bu ürünleri satın alırken ve kullanırken ucuzuna kaçmak, 'nasılsa hepsi aynı işlevi görüyor' diye düşünmek, evladınızın canını tehlikeye atmaktır!
  • Avrupa markaları dışında, hiçbir çarpışma ve kumaş testine girmeyen ürünleri alarak kullanmak sadece paranızı sokağa atmaktır!

Ortalama olarak konuşacak olursak, 2006 model (8 Yaşında) bir Fiat Punto marka ve modelli binek aracın yıllık minimum kasko bedeli 650-750 TL arasında değişmektedir. 

Bu bedeli otomobili için her sene verebilen bir ebeveyn, çocuğuna en üst seviye oto güvenlik koltuğunu rahatlıkla alabilir!

Bir önceki yazımda da belirttiğim gibi ortalama bir 9-18 kg arasında kullanılan oto güvenlik koltuğunun ömrü 4 senedir(6 ay - 4 yaş).

Yıllık kaskosu 500 TL olan bir araç için, 4 senelik, 4 x 500 = 2000 TL harcayabilen bir ebeveyn, şuan piyasadaki en pahalı ürünün fiyatı olan 1789 TL' yi de çocuğu için verebilmelidir ve verebilir de!




Şimdi hazırsak markaları tanıyalım...

Britax-Römer

Britax ve Römer ortaklığı 1978 yılında gerçekleşmiştir. Yani Britax-Römer markası Alman markası değildir. İngiliz-Alman ortaklığıdır. 1938 yılında güvenlik koltukları ve motor üretimi üzerine kurulan İngiliz şirket Britax, şuan tüm dünyada, oto koltuğu dalında lider firmalardan biridir. 26 yıldır ülkemizde satılan markanın tüm koltukları 'Avrupa Güvenlik Testleri'ne girer ve genellikle başarı ile geçer. Başarısız ve ya başarısında şüphe duyulan ürünlerinin üretimi durdurularak yenileneme çalışmaları yapılır. Girdiği güvenlik testleri ; ECE R44/04, ADAC, Stiftung Warentest, OEMTC.
Distiribütor : İTAMEKS


HTS BeSafe

HTS firması Norveç'te 1930 yılından bu yana at eyeri, otomobil koltuğu vb ürünler üretmiş, 1963 yılında da ilk bebek güvenlik oto koltuğunu 'BeSafe' markası adıyla piyasaya sürmüştür. İskandinavların en titiz olduğu noktalardan biri olan güvenlik konusunda, dünyadaki öncü markalardan biri olmuş ve bu ününü günümüze kadar sürdürerek korumuştur. An itibari ile Dünya sıralamasında en güvenli bebek oto koltuğuna sahip olan BeSafe, Türkiye piyasasında yenidir ve yalnızca 3 yıldır ülkemizde ürünlerini satışa sunmuştur. Girdiği güvenlik testleri ; ECE R44/04, ADAC, Stiftung Warentest, OEMTC, TCS, Plus Test.
Distiribütör : BEBEK YAŞAM


Dorel - Maxi Cosi

Dorel, 1962 yılında Hollanda'da kurulmuş bir şirkettir. Bünyesinde bir çok marka bulunmaktadır. Bunlar; Maxi Cosi, Safety 1st, Bébé Confort, Quinny, Tiny Love gibi tanınmış markalardır. Maxi Cosi, ana kucağı (0-13) grubunda tartışmasız Dünya lideridir. Hatta ve hatta, ülkemizde kağıt mendile 'Selpak', yüzey temizleyiciye 'Cif' demek aklımıza nasıl kazınmışsa, tüm dünyada Maxi Cosi dendiğinde akla 0-13 anakucağı gelmektedir. Girdiği güvenlik testleri ; ECE R44/04, ADAC, Stiftung Warentest, TCS.
Ditiribütör : GRUP BABY (Maxi Cosi,Quinny)
                     JOKER (Bébé Confort)


Cybex

Cybex, diğer markalara göre daha yeni olmasına karşın güvenlik sıralamasında ilk 5'e hızla yükselmiş bir oto güvenlik koltuğu üreticisidir. İlk olarak Almanya'da kurulan bir Alman markası olsa da bu yılın başında Uzak Doğu'nun en büyük bebek arabası üreticisi olan Çin menşeili 'Goodbaby' tarafından, 70.7 milyon Euro karşılığında satın alınarak Çin markası olmuştur. Kalite standartları düşmemiştir. Sadece şirketin sahibi değişmiştir. Tabi gelecek yıllarda marka ne olur, ne hale gelir bilinmez ama şuan hala ilk 5'teki yerini korumaktadır. Girdiği güvenlik testleri ; ECE R44/04, ADAC, Stiftung Warentest, OEMTC, TCS.
Distiribütör : OPERA


Recaro

1906 yılında Almanya'da kurulan şirket 108 yıldır uçak ve otomobil koltuğu üretmektedir. Bebek ve Çocuk grubu güvenlik koltuklarını yaklaşık 30 yıldır üretmektedir. Girdiği güvenlik testleri ; ECE R44/04, ADAC, Stiftung Warentest.
Distiribütör : E-BEBEK


Chicco

Artsana şirketler grubuna bağlı olan 1958 doğumlu markamız ilk üretimini biberon ve emzik üzerine yapmıştır. Süre gelen yıllarda bebeğin ihtiyacı olabilecek her şeyi üreten Chicco, bebek markası dendiğinde kesinlikle akla ilk gelen markadır. Ancak güvenlik koltukları orta segmentin altındadır. Girdiği güvenlik testleri ; ECE R44/04.
Distiribütör : ARTSANA


Kraft

Yüzde yüz Türk olan bu firmamız, senelerdir bizi Alman olduğuna inandırmış, ancak gerçek yüzü ortaya çıkmıştır. ATAK DIŞ TİC' e bağlı olan markamız Çin Halk Cumhuriyeti'nde fabrikası olmaksızın fason olarak üretim yaptırılarak dünyada sadece ülkemizde satılmaktadır. İnternetten araştırdığınızda kendi sitesi olmadığını göreceksiniz. Girdiği herhangi bir test yok.

Sahip Firma : ATAK DIŞ TİCARET


Koala

Britax-Römer'in Türkiye Distiribütörü İTAMEKS tarafından ürettirilen Koala markamız, ülkemizin en kaliteli üretimlerindendir. Ancak üretimi uzak doğu olduğundan testlere girmemektedir. Piyasada Römer'in yan ürünü diye tanıttıkları bu marka tamamen Türk olup, bu tanıtım şeklinden İTAMEKS'te oldukça rahatsızdır.

Sahip Firma : İTAMEKS

Ve Çin markalarını tanıyalım:
  • Kraft
  • Prego
  • Koala
  • Pierre Cardin
  • Kanz
  • Tripper
  • Casual
  • Sunny Baby
Bu saydığım markalar sadece döküm plastikten ibaret olup, sizde aynılarını herhangi bir bebek fuarından satın alabileceğiniz plastik kalıplar sayesinde bir atölyeye yaptırabileceğiniz ürünleri sizlere satmaktadır.

Bir sonraki yazımda Bebek ve Çocuk Oto Koltuğu Güvenlik Testlerini tanıyacağız.

Teşekkürler.

Yorumlar

  1. emeğiniz için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten çok aydınlatıcı olmuş, elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ederiz değerli paylaşımlarınız için.

    YanıtlaSil
  4. Römer veya BeSafe Avrupa'da üretiliyor sanıyorsunuz herhalde 😂😂😂

    YanıtlaSil
  5. Yazdığınız yorum tamamen sizin belirli bir marka içinde yer aldığınızı açıklamaktadır dediginiz gibi çogu marka Çinde üretim yapar chicco Cybex ve dorel de bunlara dahildir ayrıca sunuda eklemek isterim besafe izi modüler modelini ve romer advansa fix cin halk Cumhuriyetinde fason olarak üretilmektedir.

    YanıtlaSil
  6. KRAFT KOLTUKLARDA ECE R44/04.SELTİFİKASI VAR.
    http://www.kraftbaby.com/tr-TR/category/20/urunler/1328/techno-fix-grup-123-936-kg.aspx

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar